Press releases

All the news in one place

Vánoční stromky pořídíte i letos před obchody Tesco

Před vybranými obchody Tesco napříč Českou republikou jsou i letos tradiční prodejní místa s vánočními stromky a doplňkovým zbožím. Ani letos nechybí oblíbené kavkazské jedle, smrky ztepilé i pichlavé a ani borovice černá. Čím dál více popularity zaznamenávají stromky v květináčích nebo stromky kontejnerové. Stromky v květináčích jsou k dostání ve velikostech až do 120 cm. Prodejní místa nabízí také větve, jmelí a stojánky.

Vůbec nejprodávanějším druhem vánočních stromků v Česku je jedle kavkazská, což potvrzuje Václav Koukolíček, tiskový mluvčí společnosti Tesco: „Skoro 70 % všech zákazníků volí právě jedli kavkazskou. Druhou nejoblíbenější volbou je smrk pichlavý.“ Většina nabízených stromků je od českých dodavatelů. Jen necelá pětina je z dovozu, především z Dánska.

Ceny stromků zůstávají obdobné jako loňském roce. Samozřejmě se ale liší podle regionů a kvality každého stromku. Standardní vánoční stromek seženete v cenovém rozpětí od 300 do 850 Kč. Nabízet se budou také stromy o výšce přes 2 metry při zachování nejlepší kvality,

Prodeje stromků a doplňkového sortimentu budou probíhat na 62 prodejních místech před obchody Tesco po celé České republice, a to každý den až do Štědrého dne v otevíracím čase dané prodejny. Českými dodavateli stromků jsou BAOBAB – péče o zeleň s.r.o., LEVAN CZ s.r.o. a Pavel Ondráček.

Seznam prodejních míst:

Brandýs nad Labem

Most

Břeclav

Neratovice

Čelákovice

Nový Jičín

Česká Třebová

Opava - OC

České Budějovice

Ostrava 1 - Třebovice - OC

Děčín