Žabka přestane do roku 2025 prodávat vejce z klecových chovů

Nákupní návyky zákazníků se neustále mění. Stále více nakupujících se proto zajímá o informace, odkud produkty pocházejí a jak jsou vyráběny. Síť prodejen Žabka podniká veškeré potřebné kroky k tomu, aby zajistila, že do konce roku 2025 nebude ve svých obchodech prodávat vejce z klecových chovů.

"Naše rozhodnutí týkající se slepic z klecových chovů je v souladu s přístupem naší mateřské společnosti Tesco. Má vést k zajištění udržitelného získávání zdrojů a zlepšování životních podmínek zvířat. Ve spolupráci s našimi dodavateli budeme spolupracovat na tom, abychom nejpozději do roku 2025 neměli na našich obchodech žádná vejce z klecových chovů," potvrzuje Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka.

Obchodní síť Žabka je známá pro svůj široký výběr produktů a služeb, rychlý a pohodlný nákup v kombinaci s dobrou polohou. Zákazníci v nich najdou čerstvé potraviny ale i bohatou nabídku služeb finančního servisu, jako např. výběr hotovosti, placení složenek, vyzvednutí zásilek, dobíjení telefonního kreditu všech operátorů nebo prodej losů.