Neskutečných 607 projektů se přihlásilo do 7. kola grantového programu Nadačního fondu Tesco

Zájem neziskových organizací o program neustále roste. Více než 70 organizací se do programu přihlásilo úplně poprvé. Celkově Nadační fond Tesco rozdělí mezi vybrané projekty 5 040 000 Kč.

10. listopadu skončila registrace do 7. kola programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Celých pět týdnů mohly neziskové organizace přihlašovat své projekty na zlepšení okolí a žádat o podporu až ve výši 30.000 Kč. Za 6 kol programu bylo darováno více než 23 milionů korun na realizaci 1080 dobročinných projektů z celkových 3441 přihlášených organizací. Do hlasování se zapojilo neuvěřitelných 20,7 milionů zákazníků, kteří rozhodli o podpoře jejich oblíbených projektů.

V 7. kole se nejvíce projektů zaměřuje na děti, rodiny a zdravotně i sociálně znevýhodněné osoby. Těší nás, že se do programu hlásí i velký počet nováčků z menších měst a obcí,“ uvedl Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco ČR.

Přihlášené projekty cílí nejvíce na tyto oblasti:

• Pomoc zdravotně či sociálně znevýhodněným osobám                211
  • Vzdělávání a rozvoj dovedností dětí, mládeže a dospělých          137
  • Podpora rodin a jednotlivců v tíživé životní situaci                         123

Dále se projekty zaměřují na rozvoj komunitního prostředí, ochranu přírody a životního prostředí, podporu zdravého životního stylu či na sport, vědu a kulturu.

A co bude dál?

Všechny projekty budou v průběhu listopadu a prosince ohodnoceny odborným garantem programu – Nadací rozvoje občanské společnosti. Nadace hodnotí projekty z hlediska jejich dopadu na komunitu a potenciál pro zapojení členů komunity. Dále prověří nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti a udržitelnosti.

O výsledném pořadí projektů rozhodnou opět zákazníci. Od 20. ledna do 16. února 2020 bude možné hlasovat ve všech obchodech Tesco pro vybraných 270 projektů prostřednictvím žetonů, které zákazníci obdrží za nákup. Žeton mohou následně vhodit do hlasovacího zařízení projektu, kterému nejvíce fandí. Konečné výsledky budeme znát v týdnu od 2. března. Vítězné projekty získají stejně jako v předchozích letech 30 000 Kč na realizaci. Projekty na druhé místě obdrží 16 000 korun, projekty na třetích místech pak 10 000 korun.

Více informací o programu a projektech najdete na stránkách https://itesco.cz/pomahame/