Jiří Maňas je novým Technology ředitelem pro Tesco ve střední Evropě

Na pozici Technology ředitele pro Tesco ve střední Evropě nově nastoupil Jiří Maňas (42), zároveň se stal i členem výkonného vedení Tesco. Přichází ze společnosti Home Credit ve Vietnamu, kde působil v posledních třech letech jako Chief Information Officer a Chief Technology Officer. Má bohaté zkušenosti v oblasti bankovnictví, financí a IT a je držitelem ocenění ASEAN CIO 2017.

Ve své pozici chce navázat na dlouholetou tradici společnosti Tesco a pomocí technologií ještě více zatraktivnit nakupování. „Tesco formovalo klasicky retail ve střední Evropě. Jako první jsme také začali s online doručováním nákupů a v současnosti je Tesco dokonce největší onlinovým  maloobchodním prodejcem potravin na světě. Nové technologie pomáhají vytvářet nové hodnoty pro zákazníky a firmy, které se nedokáží přizpůsobit, mohou přestat být pro zákazníky relevantní. Technologie se však neimplementuji sami bez lidí, a proto je jedním z mých úkolů v nové roli udržet a podpořit takovou organizaci, aby Tesco bylo i do budoucna pro zákazníky atraktivní a ideálně i nejoblíbenější maloobchodník,“ dodává Jiří Maňas.

Jiří vystudoval elektrotechnickou fakultu na ČVUT, obor kybernetika a umělá inteligence. Je ženatý, má tři syny a ve volném čase rád hraje nohejbal. Ve svém životě se řídím mottem: „Žít ve strachu znamená žít jen napůl.“