Hovězí maso z obchodů Tesco je zcela bezpečné a pod neustálou kontrolou

Společnost Tesco dbá na kvalitu, bezpečnost a zdravotní nezávadnost svých výrobků. Rezolutně tak odsuzuje opovrženíhodné praktiky při zpracování hovězího masa z nemocných krav na polských jatkách.

V návaznosti na první zprávy o závadném hovězím společnost Tesco neprodleně kontaktovala všechny své dodavatele a vyžádala si co nejpodrobnější informace o původu hovězího masa pro potravinové výrobky své vlastní značky.

„Chtěl bych ujistit všechny naše zákazníky, že z dotčených jatek v Polsku nedodáváme čerstvé maso pro produkty Tesco. Dále provádíme kompletní kontrolu všech produktů prodávaných v našich obchodech, které obsahují maso z Polska, a nenalezli jsme žádné hovězí, které by pocházelo z dotčených jatek. Od našeho závazku nabízet českým spotřebitelům kvalitní a bezzávadné čerstvé maso neustoupíme a nadále zůstáváme v úzkém kontaktu s našimi dodavateli,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.