Grilovací sezóna je v plném proudu Nesmí chybět kvalitní maso, marináda a pečivo

Venkovní počasí přeje pobytu na slunci a pro mnoho z nás je to synonymem zahájení grilovací sezóny. V letních měsících se bez rozpáleného grilu neobejde skoro žádné venkovní posezení s přáteli, nebo víkendová rodinná oslava. Kouzlem grilování je, že nám ke skvělé hostině stačí pouze dobře naložené maso, omáčky, saláty a pečivo. Abyste nemuseli trávit dlouhý čas v kuchyni, můžete již naložené maso a veškeré přílohy nakoupit v ochodech Tesco. Vše, co potřebujete, naleznete jednoduše pod značkou Tesco Grill.

Na našich grilech se nejčastěji opéká kuřecí a vepřové maso. Postupně se však zvyšuje také popularita hovězího masa a sýrů vhodných ke grilování. Při výběru je pro zákazníky důležitá čerstvost, cena a snadná příprava pokrmů. Tato kritéria skvěle splňují hamburgery, které si mohou účastníci grilovačky snadno upravit dle své chuti podle toho, co do bulky k masu vloží. Oproti tomu klasické maso na gril nejlépe ochutí kvalitní marináda, ve které si maso odpočine alespoň přes noc. Výběr máte opravdu široký, například marinádu s brusinkami, medovou marinádu a barbecue marinádu, to vše pod značkou Tesco Grill. „U vepřového masa preferují zákazníci krkovici a pečeni,“ potvrzuje Jiří Bareš, nákupčí masa společnosti Tesco.

Ke grilování samozřejmě patří i pečivo, které je, zejména u hamburgerů, přímo nezbytné. Roste však také zájem o méně běžné druhy pečiva, zejména o ty, které mají recepturu ozvláštněnou, například ciabatta s provensálským kořením, osmaženou cibulkou či sušenými rajčaty. V obchodech Tesco naleznete také chléb s restovanou cibulkou, který pro vás v pekárně přímo v obchodě připravují několikrát denně čerstvý. Pokud chcete vyzkoušet něco netradičního, měli byste ochutnat Tesco Finest Švýcarský chlebík s chia a mrkví.

Samozřejmostí jsou také zdravější varianty, které mají díky svému složení pozitivní vliv na trávení a organizmus. „Během grilovací sezóny jsou velice populární cereální rohlíky se slunečnicí a dále také pečivo s žitnou či špaldovou moukou a kváskem. Aby vaše grilovací párty byla co nejlepší, připravují pro vás v obchodech Tesco čerstvé pečivo několikrát denně, abyste si vždy vychutnali křupavou kůrku a nadýchanou střídku,“ dodává Ladislav Lázňovský, manažer nákupu pekařského sortimentu Tesco.